twitterfb

Lehdistölle

Rakkauden Autokorjaamo

View the embedded image gallery online at:
http://www.samppalinnanteatteri.fi/lehdisto#sigProId49b0e81646

Eloheinäkesä

View the embedded image gallery online at:
http://www.samppalinnanteatteri.fi/lehdisto#sigProId2eb9892742

Kuvat
Rakkauden Autokorjaamo: Harri Hinkka
Eloheinäkesä: Henrik Schütt

 

Lehdistötiedote 19.4.2017 klo 14.00

Samppalinnan Kesäteatterissa vierailee kesällä Otus-Tuotanto Oy:n musiikintäyteinen komedia Rakkauden Autokorjaamo. Ensi-ilta 27.7.2017. Mukana on tuttuja suomalaisia suosikkisävelmiä ja viimeisimmät suomihitit! Päärooleissa nähdään Viivi Pumpanen, Heikki Silvennoinen, Ville Pusa, Sami Hintsanen ja Antti L.J Pääkkönen. Tuotannosta vastaa Otus-Tuotanto Oy/Pasi Ojala ja Ville Pusa.

Rakkauden Autokorjaamo on riemastuttava kotimainen uusi musiikkikomedia. Arki rullaa Takalon autokorjaamossa sujuvasti Kari Takalon (Heikki Silvennoinen) korjaillessa tyttärensä (Viivi Pumpanen) kanssa vanhoja autoja Jormalan kylässä. Autokorjaamon rauha rikkoontuu, kun keikkabussi hajoaa keskelle pientä kylää ja Tartu Hittiin -talent kilpailu rantautuu rasvamonttuun. Palautuuko elämä pikkukylässä koskaan enää normaaliksi Trio Kasanovan (Sami Hintsanen, Ville Pusa, Antti L.J Pääkkönen) vierailun jälkeen?

Heikki Silvennoisen kommentit komediasta ”Tottakai lähdin mukaan, Rakkauden Autokorjaamo täyttää kaikki ne kriteerit, mitä minä kesäteatterille asetan: Hyvää musaa, keskinkertaiset näyttelijät ja halvat muusikot.”

Ville Pusan mietteitä näytelmän synnystä: Lähdimme rakentamaan jotain uutta ja iloista Samppalinnan Kesäteatteriin. Haluamme tuoda Turun ihanaan kesään iloa, naurua ja hyvää musiikkia. Biisientekijöinä Juha Tapio, J. Karjalainen, Anssi Kela, Kaija Koo ja Tuure Kilpeläinen. Rakkauden Autokorjaamo on esitys täynnä naurua, rakkautta ja ehkä havaittavissa on myös pientä kasvutarinaa. Tai en tiedä. Voiko muusikko koskaan muuttua? Pääseekö pantteri pilkuistaan? Kaiken keskellä tärkeä osa tarinaa on kuitenkin isän ja tyttären suhde. Meille kaikille isille tuttu tunne, kuinka vaikea on päästää se oma ”pikku prinsessa” maailmalle.

”Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen, hauska ja erilainen kokemus kaikille ja toivottavasti katsojat saavat myös hyviä nauruja ja viihtyvät meidän kanssamme. Tämä on mulle myös ensimmäinen kerta Samppalinnassa, joten en malta odottaa, että päästään vetämään esityksiä tulevana kesänä näin loistavalla porukalla”, Viivi kertoo.

Näytökset: 27.7.- 19.8.2017

Käsikirjoitus: Sami Hintsanen, Ville Pusa, Pasi Ojala
Tuotanto Otus-Tuotanto Oy
Rooleissa mm. Viivi Pumpanen, Heikki Silvennoinen, Ville Pusa, Sami Hintsanen, Antti L.J Pääkkönen
Tiedustelut Pasi Ojala 0505949217
Lipunmyynti Samppalinnan Kesäteatteri 02 232 9050

www.samppalinnankesateatteri.fi
Paavo Nurmen puistotie 3, Turku.

Lehdistötiedote 20.3.2017 klo 13

Samppalinnan Kesäteatterissa nähdään kesällä Heli Laaksosen kirjoittama uutuus komedia Eloheinäkesä. Näytelmä on tilaustyö Suomi 100 juhlaohjelmistoon. Musiikkia teokseen säveltää Lauri Tähkä. Päärooleissa nähdään Jarmo Koski ja Markku Huhtamo. Kantaesityksen ohjaa toinen käsikirjoittajista Heikki Sankari.

Käsikirjoittaja Heli Laaksosen mietteitä Eloheinäkesästä:
Eloheinäkesän syntyhistoria alkoi ajan ja elämän ihmettelystä. Miksi aika kulkee aina vain eteenpäin - voihan paikkojenkin välillä suhata edestakaisin, miksi ei aikojen? Jospa elämä alkaisikin eläkkeestä ja siitä ihminen sitten lähtisi työelämään kaikki viisaus päässään, koko ajan nuorentuen… Näin lähdetään kulkemaan vuodesta 2027, nähdään 2000-luvun milleniumhuumaa, 1990-luvun lamaa, takavuosien ilmiöitä joukko-opista kesäfestivaaleihin ja koulun hiihtokilpailuihin. Rakenteeltaan Eloheinäkesä on jopa elokuvallinen. Aikakerrostumat on rakennettu niin, että vastaus tulee ennen kysymystä! Päähenkilöinä on suurten ikäluokkien edustajia hyveineen ja paheineen. Sukupolvikokemusta ei ole kuvattu ahdistuksen ja nälän kautta, vaan lihavien vuosien ja hassujen sattumien valossa - sekä eläkkeellä olevien opettajien silmin. Paljon nähneet ja kokeneet kansankynttilät eivät kätke ylivertaisuuttaan vakan alle. Kuka kissalle patsaan pystyttää, jollei kissa itse! Absurdien ja vitsikkäiden käänteiden lomassa häivähtää myös melankolia.

Komediallisuus on kuitenkin kaiken ytimessä. Toinen käsikirjoittaja, teatterimies Heikki Sankari, on anonut armoa, ettei minuutin sisään tulisi yli neljää vitsiä. Tämä on ollut vaikeinta toteuttaa. Kosk ain yhrest vitsist tule miäle toine ja siit kolmas ja sit… Näytelmässä toki kuullaan turkulaistakin murretta, mutta murretta tärkeämpää on se, että dialogi olisi mahdollisimman luontevaa. Näyttelijöiden kanssa muovataan repliikit kunkin suuhun sopivaksi. Kun näyttelijä – vaikkapa Huhtamon Markku – sattuu olemaan Rovaniemeltä, miksei sympaattista mie-sanaa kuultaisi lavallakin. Eloheinäkesä on puhenäytelmä, mutta puhenäytelmä ei toki ole lauluton. Uutta musiikkia näytelmään tekee Lauri Tähkä. Lauri Tähkän tunnelmia: ”Heli Laaksosen sanoitukset ja hyvä käsikirjoitus innoittivat minut säveltämään esitykseen uusia lauluja. Olemme tehneet Helin kanssa jo 15 vuotta yhteistyötä ja homma oli enemmän kuin luontevaa. Nyt lähdin ensimmäistä kertaa säveltämään Helin tekstiin ja runollinen sanoitus sai tekemään vahvatunnelmaisia biisejä. Oli raikasta tehdä pitkästä aikaa teatterimusiikkia. Hyvä fiilis kaikkiaan!”

Työryhmä:

Käsikirjoitus: Heli Laaksonen ja Heikki Sankari
Ohjaus: Heikki Sankari
Uudet sävellykset: Lauri Tähkä
Musiikin sovitus: Jussi Vahvaselkä
Lavastus: Niina Suvitie
Puvustus: Kaarina Kopola
Äänisuunnittelu: Eero Auvinen
Kampaukset ja maskit: Petriina Suomela
Rooleissa mm. Jarmo Koski, Markku Huhtamo, Kaija Kiiski, Mira Kivilä, Pauliina Saarinen, Antti LJ Pääkkönen.
Eloheinäkesä 15.6.-22.7.2017 Samppalinnan Kesäteatterissa
Paavo Nurmen puistotie 3, Turku
Lisätietoja: Heikki Sankari 0407562137
Lehdistökuvat:
www.samppalinnanteatteri.fi/lehdisto