twitterfb

Sano tahdon Vegasille!

naimisiin1

Las Vegas tuo kuuma aavikko jossa on koko maailma pienoiskoossa . Paikka jossa kaikki on mahdollista 24/7. Ja rahalla saa, myös upeat häät kaikkine kimalluksineen! Naimisiin menon Vegasissa ei tarvitse kuitenkaan olla kallista. Yksinkertaisimmillaan tarvitset vain puolison, passin, $200 käteistä ja pitkän pinnan.

Joka vuosi kymmenet tuhannet ihmiset menevät Vegasissa naimisiin ja Vegasin humuun ovat luottaneet myös monet julkkikset kuten Angelina Jolie ja Billy Bob Thornton, Richard Gere ja Cindy Crawford. Joten, jos haluat jotain todella erilaista ja ikimuistoista, niin valitse Vegas!

Vegasissa nimittäin mikään ei ole tavallista tai tylsää!

Meidän 10 askelta avioliiton satamaan

naimisiin2

1. Avioliiton esteiden tutkinta

Ihan ensimmäiseksi tehkää esteettömyystutkinta valmiiksi Suomessa ennen matkalle lähtöä
(https://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/vihkiminen_ja_parisuhteen_rekisterointi/Vihkiminen/).

Avioliiton esteiden tutkinta tehdään kaikille avioliittoon aikoville pareille.

*Huom. Todistus on voimassa 4 kk. Maistraatista on saatavissa todistus ulkomaan viranomaisen suorittamaa avioliiton esteiden tutkintaa ja vihkimistä varten usealla kielellä.

2. Sitten suunnittelemaan

Päättäkää minkälaiset häät haluatte sekä määritelkää budjetti , vähän työlästä ehkä, mutta kannattavaa. Vaihtoehtoja on tosiaan paljon ja vain taivas on rajana!

Kappeleita ja paketteja kannattaa katsella jo etukäteen. Hotelleista löytyy myös hienoja kappeleita , mutta jos haluaa aitoa Vegas kitchiä, niin kannattaa valita pikkukappeli Elviksen kera ja mennä paikalle limusiinilla. Kaiken voi varata jo etukäteen tai sitten suoraan paikan päältä. Miten vain parhaiten sopii.

Yleensä kappeleissa papin hinta on kiinteä, mutta kannattaa varautua maksamaan myös papille tippiä ja totta kai Elviksestä ekstraa. Kappeleista on myös mahdollista tilata valmiita paketteja esim. kukat sulholle ja morsiamelle sekä valokuvat.

*Huom. Säilytä aina kuitti kaikesta ja ota huomioon, että kappelin puolesta otetut valokuvat ovat kappelin omaisuutta. Saat kuvat, mutta et välttämättä negoja.

3. Hääpuku ja muu vaatetus

Morsiuspuku huntuineen vai kävisikö pelkkä huntu ja shortsit? Vegasissa voit tehdä juuri kuten haluat. Voit ottaa juhlavaatteet matkalaukkuun mukaan tai hankkia ne paikan päältä.

4. Todistajat

Jos ei ole mukana matkassa, niin yleensä kappelin puolesta nekin löytyy. Joten kannattaa jättää rauhaan kaduntallaajat ja taksikuskit (Taksikuskit ottavat sitä paitsi myös tippiä, huom. Budjetti).

5. Hankkikaa avioliittolupa

Kun saavutte Las Vegasiin käykää hankkimassa avioliittolupa ennen vihkimistä Clark Countysta (http://www.clarkcountynv.gov/clerk/Services/Pages/MarriageLicenses.aspx). Maksaa n. 60 dollaria. Passit mukaan ja varautukaa jonottamaan.

6. Tahdon

I do! Itse seremonia on nopeasti ohi joten nauttikaa hetkestä ♥

Saatte vihkimisen jälkeen kappelista todistuksen muistoksi. Pitäkää se tallessa vaikka se ei virallinen todistus olekaan. Virallisen todistuksen voi tilata myöhemmin netistä. Saatte kappelista osoitteen ja ohjeet.

7. Juhlikaa omalla tyylillä.

Voitte toteuttaa villeimmät unelmanne tai sitten kuherrella ihan kaksin ♥ Vaihtoehtoja on!

Miten olisi vaikka helikopteri lento Grand Canyonille auringonlaskua katsomaan!

Mitä tahansa teettekin, niin pitäkää hauskaa ja nauttikaa ja ottakaa paljon kuvia! Pääsevät läheiset osalliseksi häähumusta vaikka eivät paikalla olisikaan.

naimisiin3

8. Tilaa vihkitodistus

Muutaman viikon päästä vihkimisestä voitte tilata vihkitodistuksen netistä. Se tulee kotiin muutamassa viikossa. Tilattu vihkitodistus täytyy lähettää kuitenkin vielä Nevadaan, jotta saatte siihen liitteeksi Apostille –todistuksen (http://www.clarkcountynv.gov/clerk/Pages/ObtainProofofMarriage.aspx).

Todistus vaaditaan kaikilta jotka menevät Vegasissa naimisiin.

*Asiakirja laillistetaan ns. Apostille -todistuksella (https://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/julkinen_notaari/Apostille-todistus/)

*Huom. Jos olette pidemmän aikaa Vegasissa häiden jälkeen, niin teillä on mahdollisuus saada vihkitodistus Apostille vahvistuksineen mukaan kotiin lähtiessä.

9. Kaikki paperit maistraattiin

Kun olette saaneet vihkitodistuksen Apostille todistuksen kanssa takaisin, niin viekää nämä paperit maistraattiin.

10. Virallisesti naimisissa

Kun kaikki paperit on toimitettu maistraattiin, niin olette virallisesti avioliitossa myös Suomessa ♥

Sitten vaan hääpukuosotoksille ja matkaan! I do Las Vegas!

naimisiin4

*Kuvat Mika Nurmi photography